Back to All Events

Ihmisten tekoäly -sarja: Tarvitseeko tekoäly sääntöjä?

IHMISTEN TEKOÄLY -OHJELMASARJA 21.–30.9.2021

Tarvitsemme tekoälyn lukutaitoa toimiaksemme reilusti datan ja algoritmien maailmassa. Tiedekulman Ihmisten tekoäly -ohjelmasarja tarjoaa läpileikkauksen tekoälyn, datan ja algoritmien nykyhetkeen ja mahdollisuuksiin. Neljä ohjelmaa sukeltavat suoraan tekoälyn etiikan, datalukutaidon, tekoälyn mahdollistamien tulevaisuuksien ja tekoälyn sääntelyn ytimeen.

Äänessä ovat tekoälyn huippuasiantuntijat, jotka keskustelevat siitä miltä tekoälyn sävyttämä maailma näyttää nyt ja tulevaisuudessa, ja kenen ehdoilla tekoälyä kehitetään. Neljä tekoälyä, dataa ja algoritmeja käsittelevää ohjelmaa striimataan suorana Tiedekulmasta tiistai- ja torstai-iltaisin 21.–30.9.2021. Valitse suosikkitapahtumasi tai osallistu kaikkiin!

30.9.2021: Tarvitseeko tekoäly sääntöjä?

Tekoälyä ei tällähetkellä koske mikään oma lainsäädäntö Suomessa tai Euroopan unionissa. EU on tehnyt hiljattain ehdotuksen tekoälyn sääntelyn toteuttamiseksi – toteutuessaan sillä tulee olemaan huomattavia vaikutuksia koko yhteiskuntaamme.

Tässä tapahtumassa puhutaan siitä, millaista sääntelyä tekoäly tarvitsee ja miten se tullaan toteuttamaan.

Keskustelemassa 30.9.2021 klo 17 ovat Miapetra Kumpula-NatriPetri Myllymäki ja Suvi Sankari. Ohjelman juontaa Elina Lappalainen.